Výprava skautek do Dobré, aneb jak vznikla nová družina

Den 1.

Sraz jsme měly 7. 10. 2022 v 16:30 a pak vyrazily na vlak. Jely jsme hodinu a pak byl přestup, který trval asi hodinu. V tomto časovém limitu jsme nakoupily v Bille jídlo a Otázka hlídala batohy. Dalším vlakem jsme jely půl hodinu. Po této půl hodině jsme vystoupily a šly do klubovny. Asi kolem osmé jsme byly tam a měly volný program, kde jsme také ustanovily naši novou družinku mladších skautek – nakonec se jmenujeme Červené pandy. Kolem desáté jsme si užily čištění zubů se světoznámým Gandalfem (video na youtube) a v 10 jsme měly večerku.

Nově vzniklá družina skautek – Červené pandy

Den 2.

Budíček byl v 7:30 ale my jsme už stejně byly vzbuzené. Po budíčku jsme si daly rozcvičku a snídani. Po této skvělé snídani s horkým čajem jsme si udělali hygienu samozřejmě že s Gandalfem. V prvním programu jsme si vymyslely název a pokřik naší nové družinky. Další program probíhal venku v parku vedle klubovny. Šlo o to že jsme měli úkoly a za jeden hotový úkol jsme dostaly jeden růžový korálek. Za korálky jsme si potom kupovaly zašifrované lístečky, které jsme následně vyluštily a zjistili že to je skautský zákon a slib. Po tomto programu jsme šli zpátky do klubovny a vařily oběd. Na oběd jsme měly čočkovou omáčku se šunkou a chlebem. Po odpoledním klidu byl další program, kdy nám Plyšák zavázala oči šátkem a Šipka pustila hudbu a u toho povídala, že jsme studenti prvního ročníku v Bradavicích a že musíme získat Kámen mudrců než ho pan profesor Quirrel získá pro svého pána. Po této řeči nám odvázaly oči a my viděly Chloupka a jeho ošetřovatelku, které nás údajně neměli pustit za dveře. Ty jsme ale uspaly mým pískaním. Dále na nás číhaly rostliny které nás svázaly a řekly že nás pustí jen tehdy když uvážeme škoťák, ambulák, liščí smyčku, loďák a osmičku. Když jsme to zvládly, tak jsme vyšly na chodbu kde nás čekaly klíče na druhé části chodby. Plyšák na nás čekala také na konci chodby a hrály jsme cukr káva limonáda a získávaly postupně všechny klíče . Když jsme zjistily, že jeden není stejný jako ostatní tak jsme ho vzaly a šly s ním otevřít další dveře. Nás úsudek byl správný a dveře povolily. V této místnosti nás čekala Šipka s Plyšákem u stolu, na němž byla partie dámy, a tak jsme hrály. Naštěstí jsme je prechytračily a vyhrály a tak jsme se dostaly do poslední čási tohoto programu ve kterém nás čekala elfka Harpagona a Jack Sparrow a ptali se nás, co tu děláme a proč by nás měli nechat jít k Zrcadlu z Erisedu a dát nám Kámen mudrců. Po chvilce dohadování nás pustili k zrcadlu, které nám řeklo, že občas děláme chyby, ale nechceme kámen zneužít, ale získat a tak nám ho předali. Ten jsme ale pak stejně dali panu profesorovi Brumbálovi po uvěznění profesora Quirrela v Azkabanu. Po této nejlepší části výpravy jsme měly program, kdy jsme si povídaly o skautském zákoně a poté volný program. V 8 večer jsme koukali na film – Tajemství staré bambitky 2.

Pustí nás k zrcadlu z Erisedu?

Den 3.

Kdyz jsme se ráno vzbudily čekala nás rozcvička se snídaní a následně jsme šly do kostela. Po kostele jsme uklidily klubovnu předaly ji a šly na vlak. Na nádraží jsme zařvaly nás pokřik a měly jsme rozchod domů.

Autorem tohoto zápisu v kronice je Smíšek. Díky!

Fotogalerie z výpravy: klikněte zde